top of page
Zoeken
  • wimwurtz

GOLDEN EARRING TRIBUTE met gouden randje

SQUARE haalt € 3.500,- op voor ALS Westland met Golden Earring Tribute Afgelopen vrijdag 13 mei speelden we in een volledig uitverkocht Nederland 3 in Wateringen een succesvolle tribute voor Golden Earring. Het was een groot succes en we willen iedereen bedanken dat jullie er waren!

Anderhalf jaar geleden werd het idee geboren om een tribute te doen. Toen Golden Earring bekend maakte dat zij verplicht moesten stoppen, raakte de plannen in een stroomversnelling. De tribute kreeg als naam ‘Square goes Naked’ met daarin een verwijzing naar het legendarische unplugged album ‘Naked Truth’. De volledige opbrengst is naar ALS Westland gegaan.

We speelden in de eerste set van het optreden de nummers van het Naked Truth album. Onder de bezoekers bevonden zich veel fans, te herkennen aan hun t-shirts met Golden Earring logo, waarbij deze nummers een feest van herkenning vormden. Vanaf de eerste song tot de laatste werd er luidkeels meegezongen. In de tweede set werden alle andere denkbare hits gespeeld. Dit zorgde ervoor dat Nederland Drie massaal meezong en uit zijn dak ging met bekende hits zoals ‘When the lady smiles’, ‘Twilight Zone’ en natuurlijk kon ‘Radar Love’ daarbij niet ontbreken.

Na afloop van het optreden ontvingen wij het volgende bericht van Golden Earring fan Ria Brekelmans die aanwezig was bij het Naked Truth optreden in 1992:

“Even had ik een flashback naar die gedenkwaardige avond van 9 september 1992 in café de Kroon in Amsterdam, waar de opnames toen plaatsvonden (…) Natuurlijk kan geen enkele band Golden Earring evenaren, maar de bandleden van Square hebben een onuitwisbare indruk gemaakt en de zaal finaal plat gespeeld. Bedankt Square voor dit geweldige optreden.”

De avond is niet alleen muzikaal een groot succes geworden. Met het optreden haalden wij €3.500 op voor ALS Westland. Dit gaf de tribute een gouden randje en dit is zeker niet de laatste keer dat de tribute gespeeld gaat worden...
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page